care-este-pretul-serviciilor-unui-designer-de-interior
Care este pretul serviciilor unui designer de interior?
10/10/2018
design interior
design interior
14/10/2018

Dormitor matrimonial amenajat intr-un spatiu mic. Atunci cand se desfasoara pe o suprafata restransa, amenajarea unui dormitor matrimonial reprezinta o initiativa indrazneata. La fel ca in cazul unei case sau al unui apartament, este necesar sa se realizeze un plan de amenajare.

Dormitor matrimonial – planul de amenajare

Proiectul de design ar trebui sa includa aspecte esentiale; stilul de amenajare, cromatica, materialele de finisaj, mobilierul, elementele decorative. Intocmirea unui plan minutios ajuta la obtinerea unei amenajari coerente, in care latura estetica sa fuzioneze perfect cu cea functionala.

Caracteristici particulare ale dormitorului

Un dormitor matrimonial de apartament de bloc este relativ simplu de amenajat. Un dormitor de casa sau mansarda poate ridica reale probleme. Pe langa suprafata redusa, putem descoperi si alte particularitati ale spatiului, precum forma atipica, tavanul inclinat, stalpii de sustinere si ferestrele mici. Aparent, aceste detalii din proiectul de design interior, restrictioneaza posibilitatile de amenajare. Insa printr-un proiect inteligent si prin realizarea mobilierului la comanda, aceste probleme pot fi usor rezolvate.

Stilul de amenajare si cromatica

In spatiile mici, se recomanda stilul modern, minimalist sau scandinav, deoarece sunt axate pe mobilier cu design simplu si linii drepte, care nu incarca vizual spatiul. Insa nu trebuie facut din asta o regula. Se poate aborda orice stil de amenajare, cu conditia sa alegeti un numar limitat de elemente de decor pentru a nu obtine un aspect aglomerat. In acest caz, regula de aur este less is more.

Finisaje si materiale

O serie de materiale indicate pentru spatii mici se preteaza si intr-un dormitor matrimonial, cum ar fi asa-zisele materiale “usoare” de tip MDF si PAL melaminat. Intr-un dormitor matrimonial mic sunt binevenite dulapurile sau dressingul cu usi din sticla deoarece au un efect de amplificare a spatiului. In cazul in care va doriti mobilier din lemn, este recomandat un set din nuante natur, fara lucratura elaborata. In ceea ce priveste pardoseala, exista optiuni interesante si nonconformiste, cum ar fi pardoseala epoxidica iluminata din interior.

Apeland la un designer, puteti beneficia de un proiect si solutii personalizate, astfel incat la final sa va bucurati de confort maxim chiar si in cativa metri patrati.