bucatarie alba
bucatarie alba
18/10/2018

Atunci cand cautati modele de design casa, va doriti sa gasiti solutii inedite care sa ofere decorului o nota de distinctie. De la pardoseli si pana la obiecte decorative, exista numeroase optiuni prin care puteti obtine un decor original si reprezentativ pentru personalitatea voastra.

Design casa – solutii inovatoare de finisaj

Fototapetul, picturile pe pereti, stickerele cu mesaje sugestive sunt doar cateva dintre modalitatile prin care puteti personaliza spatiul de locuit. O alta solutie de finisaj este stiplexul imprimat care poate fi utilizat ca si sticla pentru usi sau pereti nu doar in bai; si in alte incaperi. Solutii ingenioase exista si pentru pardoseli, iar aici amintim pardoselile epoxidice. Daca aveti un design casa pe care doriti sa-l schimbati prin renovare, tipurile de finisaje de mai sus ar putea constitui optiuni bune de luat in calcul.

Mobilier inedit

Renovarea unui apartament reprezinta un demers mai complex si costisitor, care implica etape de santier in casa. O solutie la fel de eficienta in personalizarea unui interior consta in achizitionarea unor piese de mobilier inedite. Aici ne referim la mobilier cu design futurist sau nonconformist, cu detalii care sa atraga atentia, dar care sa se integreze bine in decor. Mobilierul poate dobandi o nota de originalitate si prin culoare. Cu siguranta, o canapea simpla, dar in culori mai putin utilizate, cum ar fi turcoaz, fucsia sau albastru indigo; va deveni un element de design casa original.

Elemente de decor atipice

Obiectele de decor pe care nu le intalniti oriunde pot deveni, de asemenea, elemente care sa asigure distinctie spatiilor interioare. In aceasta categorie includem piese de mobilier al caror rol este schimbat in decor; o bancuta tranformata in canapea. Mai putem mentiona scaune tip leagan cu fixare in tavan sau piese spectaculoase, cum ar fi pouffuri supradimensionate, hamace, sezlonguri si lista poate continua.

Desigur, daca solicitati sprijinul unui designer, puteti obtine  un design casa care sa trezeasca efectul “wow” prin folosirea unor teme decorative cu impact vizual puternic; utilizarea unor combinatii rare de culori sau prin inserarea unor obiecte handmade care sa dea un plus valoare amenajarii.